Chokoladekonfekt med jordnøddefyld, blodsukkervenlig

Disse små skønne konfektstykker minder mest af alt om snickers i miniudgave, da de er fyldt med peanutbutter, peanuts og en masse, der minder om karamel.

Har man ikke usødet Mandelmælk kan man lave den selv.

Jeg synes de er gode sammen med en kugle hjemmelavet Kardemommeis eller bare til en kop the.

Det tager ingen tid at røre sammen, men så skal de ligge på køl nogle timer før de overtrækkes med chokolade. Alternativt overtrækkes det hele med et lag chokolade og skæres ud med chokoladen på toppen.

Ingredienser:

  • 150 g peanutbutter uden tilsat sukker
  • 25 g smør
  • 3 spsk kokossukker/agavesirup
  • stevia
  • 1 knsp vanillepulver
  • 100 g mørk chokolade 70-85 %
  • 1dl usødet Mandelmælk
  • 2 spsk chiafrø

Fremgangsmåde:

Sæt chiafrø i blød i Mandelmælk og smag til med stevia og vanille. Det skal blive en ret stiv og caramel-agtig masse. Rør undervejs.

Smelt smør, peanutbutter og kokossukker/agavesirup sammen i en kasserolle. Smag til med stevia. Tilsæt halvdelen af dine peanuts, og rør det sammen. Hæld massen i en form beklædt med bagepapir eller smørrebrødspapir.

Blend chiamassen sammen med de resterende peanuts og hæld ovenpå den anden peanutmasse i formen.

smelt chokoladen i en lille gryde og hæld over peanutmasse.

Stil på køl nogle timer.

Tag peanutmassen frem igen og skær den i små tern på ca 2½ x 2½ cm.

Man kan også stille peanutmassen på frys og først efter de er skåret i tern smelte chokoladen i en kasserolle og dyppe dem deri.

Frys fx de små chokoladeovertrukne konfektstykker ned, som du ikke skal bruge og server dem frosne med en kugle Kardemommeis.