Tomatsuppe med græskar

Nøj, det er mange år siden, jeg har fået tomatsuppe. Men skæbnen ville, at både have og drivhus i år bugner af de sødeste tomater af alle slags lige fra de bittesmå røde, hvide og gule ribstomater til kæmpestore bøftomater. Og så kom min søn hjem fra spejder med en opskrift på tomatsuppe.

Og hvilket held, for med nogle enkle tilføjelser som hokkaido og fløde blev det den lækreste tomatsuppe; lige til at hælde over lidt fuldkornsnudler og drysse med græskarkerner.

Ingredienser:

  • 700 g tomater
  • 1/2 græskar fx hokkaido
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 boullionterning
  • 2 dl vand
  • 1 dl fløde
  • 4 spsk tomatpure
  • 1/2 tsk paprika
  • 1 spsk oregano
  • En håndfuld frisk basilikum
  • Salt og peber evt agavesirup
  • et laurbærblad
  • Evt. en mild chili

Fremgangsmåde:

Tag en stor gryde frem. Svits paprika en af. Skær græskar i tern – hvis det er hokkaido kan skrællen bare blive på. Skær løg i kvarte og snit hvidløg fint. Svits så løg, hvidløg og græskar i olivenolie. Skær tomat i kvarte og tilsæt sammen med bouillonterningen opløst i kogt vand. Hvis du vil have en chili med, så er det nu. Tilsæt fløde, tomatpure, oregano og basilikum.

Lad det hele simre til græskarret er mørt. Blend til en ensartet suppe og smag til med salt, peber og evt. agavesirup. Tilføj nudler. Rist græskarkernerne.

Server tomat-græskarsuppe med nudler drysset med ristede græskarkerner.